PRERANA PENZIJA: BMW i3 i i8 neće imati naslednike?

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

18.01.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako nam je nedavno predstavila restilizovani model i3, a na Sajmu automobila u Detroitu je predstavila i unapređenu verziju modela i8 Coupe, kao i i8 Roadster, kompanija BMW navodno nema u planu i sledeće generacije ovih modela, prenosi magazin Autocar.

RepublikaFoto: BMW Media
Kompanija BMW navodno nema u planu i sledeće generacije ovih modela

Oba automobila, što se Bavaraca tiče, obavila su svoj posao. Naime, BMW i3 je pokazao da BMW može da napravi praktičan i svestran električni automobil, kao i vozilo s produženom autonomijom, dok je i8 služio kao primer performansi koje se mogu dobiti elektrifikacijom.

Zvanična odluka o datumu okončanja proizvodnje ova dva modela nije doneta, ali dugovečnost i3 će zavisiti od njegove popularnosti na tržištu, dok bi i8 mogao stopama legendarnog M1.

Foto: BMW Media
BMW i3

BMW će tržištu ponuditi električni sportski automobil samo ako kupci to budu tražili, ali taj automobil se verovatno neće zvati i8.

Upravo iz tog razloga je i projekat "Vision Dynamics" od velike važnosti za bavarskog proizvođača automobila. On bi trebalo da se pojavi u prodaji 2021. godine, a biće baziran na jednoj od dve platforme s prednjim, zadnjim i integralnim pogonom koje Nemci planiraju da koriste za sve svoje električne, benzinske, dizelske, hibridne i plug-in hibridne modele.

BMW će takođe u ponudi imati dve klase elektromotora - slabije verzije sa 134 i 255 konjskih snaga, kao i snažnije sa 335 i 402 konjske snage.

Kupci bi ujedno trebalo da imaju opciju biranja kapaciteta baterije. Osnovna baterija bi nudila autonomiju od 300 kilometaram, dok bi ona s najvećim kapacitetom trebalo da obezbedi da se sa jednim punjenjem pređe i do 700 kilometara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading