Rumuni Francuzima prodali 1.000.000 automobila!

Autor: b92.net

Razonoda

13.02.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dačiji je bilo potrebno manje od 13 godina da stigne do velikog jubileja u Francuskoj, a milioniti prodati automobil stiže nakon rekordnog rezultata iz 2017., kada je Dačija isporučila 119.357 putničkih i lakih komercijalnih vozila francuskim kupcima, uz godišnji rast od 6,5%.

RepublikaFoto: Renault Media
Dacia Duster

Zahvaljujući ovom rezultatu, rumunski proizvođač bio je u prošloj godini 5. najprodavaniji auto-brend u Francuskoj, a ako se posmatra samo prodaja privatnih automobila, Dačija je 2017. završila na 3. mestu u toj zemlji. Najtraženiji model bio je Sandero, sa 51.982 prodata primerka.

RepublikaFoto: Renault Media
Dacia Sandero

Dačija, koja je u vlasništvu francuske kompanije Reno, debitovala je u toj zemlji u junu 2005, kada se pojavio Logan prve generacije. 

Ponuda je iz godine u godinu bila sve bogatija, pa je francuskim kupcima danas na raspolaganju 6 modela: Sandero, Logan, Logan MCV, Dokker, Lodgy – cenovno najprostupačniji MPV sa 7 sedišta, i konačno SUV Duster, čija je druga generacija predstavljena 2017.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading