KRAJ ERE: Neće biti nove generacije popularne "Bube"

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

11.03.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef odeljenja za istraživanje i razvoj kompanije Folksvagen Frenk Velš je na Sajmu automobila u Ženevi potvrdio da se Buba više neće proizvoditi jer ne postoji adekvatna zamena.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
"Bubama" došao kraj

- Sada su dovoljne dve ili tri generacije modela i nema potrebe za pet generacija koje će se pomalo razlikovati, a za koje kompanija neopravdano treba da tvrdi da su potpuno nove - rekao je Velš.

Foto: Volkswagen Media
Folksvagen Bitl

Međutim, pre nego što proizvodnja ovog mališana bude potpuno ukinuta, postoje glasine da će njegova trenutna generacija biti restilizovana i da će biti postavljena na novu MEB platformu, zahvaljujući kojoj će moći da ima električni pogonski sklop.

Naime, kada bude ukinuta proizvodnja modela Beetle, njeno mesto zauzeće model koji je predstavljen konceptom ID Buzz. Reč je o retro automobilu, koji će imati električni pogon. Velš je dodao i da ljudi već pitaju kada će početi proizvodnja novog modela i da su iz tog razloga odlučili da krenu u tom pravcu.

Model Beetle (Buba) se trenutno prodaje u dve verzije, kupe i kabriolet, a kabriolet verzija će biti zamenjena T-Roc kabriolet verzijom.

Predstavljena 1997. godine, druga generacija modela Beetle je bila moderniji odraz originalne "Bube". Ona se proizvodila sve do 2011. godine kada je zamenjena novom A5 generacijom. Ona je bazirana na istoj platformi kao i Golf Mk6, a prodaje se sa benzin i dizel agregatima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading