TESLIN MALER SE NASTAVLJA: Opozvali 123.000 Modela S i fatalni udes Modela X u autopilot režimu!

Autor: autoblog.rs

Razonoda

02.04.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crni period za Teslu se nastavlja jer je pored kašnjenja Modela 3, 123.000 Modela S moralo biti opozvano zbog velika greške, a jedan Model X u autopilot režimu nedavno je imao udes sa fatalnim ishodom.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Crni dani ne prolaze

Da je kompanija Tesla Motors u ozbiljnim finansijskim problemima, sve se češće može čuti iz dobro obaveštenih izvora, koji najavljuju čak i problematičnu budućnost ovog pionira u serijskoj proizvodnji električnih vozila, imajući u vidu veliko kašnjenje Modela 3.

Protekle nedelje, kompanija je najavila opoziv čak 123.000 primeraka Model S zbog greške u „šrafu“ kojim je volan pričvršćen za stub upravljača, nešto slično što je nedavno obelodanio i Ford za neke svoje modele, a što se sigurno neće dobro odraziti na dalju prodaju ovog modela.

No, da stvari budu još gore po Ilona Muska, nedavno se u SAD dogodio udes Tesla Modela X sa smrtnim ishodom, nakon čega je ustanovljeno da je tzv. autopilot autonomnog sistema vožnje bio uključen, te da je najverovatnije upravo on glavni krivac zbog čega je vozilo direktno udarilo u betonsku ogradu koja deli autoput i isključenje sa njega, nakon čega se zapalilo.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Model 3

Naravno, u Tesla Motors jesu priznali ovaj podatak, ali isto tako i činjenicu da u svim svojim vozilima opremljenim autonomnim sistemom vožnje, napominju da je vozač i dalje dužan da bude na oprezu i spreman da preuzme kontrolu nad vozilom u slučaju da je to neophodno.

Daljom analizom podataka iz pomenutog udesa saopšteno je da vozač poslednjih 6 sekundi nije imao ruke na volanu, što će reći da nije upravljao vozilom, dok je betonska ograda (razdelnik) mogao da se vidi sa daljine od 150 metara, ili vremenski oko pet sekundi pri brzini kojom se vozilo kretalo, što je bilo sasvim dovoljno da vozač odreaguje i izbegne zid.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading