NOVI UDARAC ZA DIZEL VOZILA: Nisan električnim automobilima menja dizel vozila u Evropi

Autor: b92.net

Razonoda

08.05.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanski proizvođač postepeno će prestati da prodaje automobile sa dizel motorima na evropskom tržištu. Prazninu će popuniti automobili na struju, smatraju u Nisanu.

RepublikaFoto: Nissan Newsroom
NIsan Lif

Ovakav potez Nissana posledica je smanjenog interesovanja kupaca u Evropi za dizelašima, piše Rojters. Isti izvor navodi da Nissan zbog toga planira da ukine stotine radnih mesta u svom pogonu u Sanderlendu, koji je ujedno i najveća fabrika automobila u Velikoj Brianiji.

- Kao i drugi proizvođači automobila i naša kompanija se suočava sa padom interesovanja kada je reč o automobilima sa dizel motorima, ali ne predviđamo da će oni brzo i odjednom nestati sa tržišta - rekla je portparolka Nisana.

Foto: pixabay.com
U prvom kvartalu ove godine prodaja dizelaša pala je za 17 procenata

- U ovom trenutku, mnogi kupci i dalje žele automobile sa modernim dizel motorima, i Nisan će ih zadržati u ponudi - dodaje ona.

- U Evropi, gde je najviše koncentrisana prodaja dizelaša, veći upliv naših električnih automobila omogućiće nam da postepeno izbacujemo dizel motore iz putničkih vozila, kako koji model iz game bude obnavljan.

Automobilska industrija se u poslednjie vreme suočava sa povećanim pritiskom regulatornih tela EU u pogledu emisionih standarda, koji su sve restriktivniji. Ovim su naročito pogođeni dizelaši, čiju su zabranu najavile pojedine evropske metropole i veliki nemački gradovi.

Kao posledica toga, u prvom kvartalu 2018. u EU je zabeležen pad prodaje ove vrste vozila od 17 procenata u odnosu na isti period 2017.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading