PROBLEMI SE NASTAVLJAJU: Tesla otpušta više od 3.000 radnika

Autor: autoblog.rs

Razonoda

13.06.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proizvođač električnih automobila Tesla otpušta više od 3.000 zaposlenih u pokušaju da kompanija smanji troškove i napokon postane profitabilna, piše Rojters.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Tesla nije ostvarila godišnji profit već deceniju i po

Prema e-mail-u koji je izvršni direktor te kompanije i milijarder Ilon Mask poslao radnicima u utorak, da bi kompanija napokon počela da ostvaruje profit, a godišnji profit nije ostvarila u poslednjih petnaest godina, moraće da otpuste devet posto od preko 37 hiljada zaposlenih.

- Pokreće nas misija da ubrzamo svetski prelaz na održivu i čistu energiju, ali to nikad nećemo uspeti ako ne dokažemo da prvo možemo da ostvarimo održivi profit - napisao je Musk u utešnom e-mail-u svojim radnicima, a posle je na Tviteru objavio da je odluka da otpusti nekoliko hiljada radnika bila "teška, ali neophodna".

Ilon Mask je mailom radnicima preneo loše vesti

Prema pisanju Rojtersa, Maskova kompanija već neko vreme pokušava da postigne magičnu brojku u serijskoj proizvodnji svog Modela 3 od pet hiljada automobila nedeljno, a prema poslednjoj izjavi Maska to bi trebalo i da se ostvari krajem juna.

Ipak, na te produkcijske napore troše ogromne količine novca. Slobodni novčani tok, ključni pokazatelj finansijskog zdravlja kompanije, proširio se s negativnih 277 miliona dolara u poslednjim mesecima 2017. godine na jednu milijardu dolara u prvom kvartalu ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading