STIŽU NOVE ZABRANE: London uskoro bez dizel vozila?

Autor: novosti.rs

Razonoda

19.06.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Londona i predstavnici drugih britanskih gradova apelovali su da plan britanske vlade o zabrani prodaje novih automobila na dizel i benzin stupi na snagu kroz deset godina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Novi udarac za dizelaše

Gradonačelnik Londona Sadik Kan i predstavnici drugih britanskih gradova apelovali su da plan britanske vlade o zabrani prodaje novih automobila na dizel i benzin stupi na snagu kroz deset godina, tačnije do 2030. godine.

Foto: pixabay.com
Veći gradovi u Britaniji mogli bi uskoro da ostanu bez dizelaša

- Zabrana prodaje novih automobila na dizel i benzin do 2030. godine bi pružila podršku realizaciji inicijative “zone čistog vazduha” u gradovima i doprinela bi drastičnom poboljšanju kvaliteta vazduha i našeg zdravlja - izjavio je Kan.

On se u tom apelu pridružio gradonačelnicima Mančestera, Liverpula, Oksforda, Šefilda i Bristola, koji su zatražili bržu implementaciju mera za smanjenje zagađenja vazduha. Vlada britanske premijerke Tereze Mej je prošle godine saopštila da će zabraniti prodaju novih dizelaša i benzinaca do 2040. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading