GLAVOBOLJA BRITANACA: Više ih brine zabrana dizel vozila nego Bregzit

Autor: b92.net

Razonoda

20.06.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre dve godine građani Ujedinjenog Kraljevstva odlučili su na referendumu da njihova država napusti EU. Međutim, danas su britanski vozači zabrinutiji zbog dešavanja oko dizelaša nego zbog Bregzita.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Britanska vlada odlučna je da potpuno eliminiše dizelaše sa ulica do 2040.

Nedavno sitraživanje koje je sproveo Paragon Motor Finance pokazalo je da kupcima automobila u Velikoj Britaniji više glavobolje zadaju dešavanja u vezi sa najavljenom zabranom vozila sa dizel motorima, nego eventualne negativne posledice Bregzita.

Foto: pixabay.com
Broj registrovanih dizel vozila u 2018. bio je za 23.6 procenata manji u odnosu na prethodnu godinu

Britanska vlada odlučna je da potpuno eliminiše dizelaše sa ulica do 2040. što je unelo dodatne nedoumice i strahove među kupce automobila u toj zemlji.

Podaci pokazuju da je u maju 2018. zabeležen pad novoregistrovanih dizel vozila od 23.6 procenata u odnosu na isti period 2017. godine.

- Potrebno je razjasniti neke stvari u automobilskoj industriji. Automobili na dizel su demonizovani u javnosti iako trenutno ne postoji infrastruktura koja bi mogla da podrži masovnu upotrebu vozila sa alternativnim pogonskim rešenjima - objašnjava Džulijan Rens, direktor u Paragon Motor Finance.

- Sa druge strane, tržište polovnih dizel vozila je još veoma snažno što pokazuje da su kupci i dalje zainteresovani za ovaj tip automobila, najverovatnije zato što ne postoji održiva alternativa - kaže Rens.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading