OČAJ ILI GENIJALNOST: Posetioci bi mogli "da pomognu" i proizvodnji Teslinih automobila

Autor: b92.net

Razonoda

28.06.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor kompanije Tesla Ilon Mask kaže da razmatra mogućnosti da u okviru proširene ture obilaska fabrike omogući klijentima da "pomognu" tako što će i sami ugraditi poneki deo u automobil.

Skeptici kažu da Mask želi da uključi ljude u proizvodnju da bi ubrzao proizvodnju Modela 3

Zlobnici bi rekli da bi Masku dobro došla prava pomoć u nastojanju da ubrza proizvodnju Modela 3, kako bi što pre isporučio vozila kupcima koji su ih naručili još pre dve godine.

Ipak, u ovom slučaju u pitanju je marketinški potez koji treba da učvrsti vezu između proizvođača automobila i lojalnih kupaca koji se prijave za turu obilaska fabrike u kojoj se izrađuju Tesla automobili.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Problematični Model 3

Mask je ideju da kupcima tokom obilaska proizvodnog pogona omogući da ugrade neki deo u vozilo, i tako steknu jedinstveno iskustvo, podelio na tviteru, nakon što je od kluba vlasnika Modela 3 dobio pohvalu da je i sam spreman da "uprlja ruke" i prihvati se posla na fabričkoj traci.

- Kupci bi na taj način bolje razumeli kako nastaje automobil. Takva stvar bila bi veoma zabavna za mene u vreme kad sam bio dete, pa čak i sada - objasnio je Mask.

Ture obilaska fabrike postale su poslednjih godina vrlo popularne među proizvođačima automobila širom sveta. Mogućnost da budući kupac i vlasnik automobila vidi uživo kako nastaje njegovo vozilo, za mnoge predstvalja uzbudljivo iskustvo.

Među kompanijama koje su otišle najdalje u ovoj praksi je Ševrolet koji je klijentima omogućio da učestvuju u proizvodnji motora za sportski model Korvetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading