PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA: Volvo uveren da će električni XC40 biti profitabilan

Autor: b92.net

Razonoda

04.07.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dok većina proizvođača posluje sa gubicima kada su u pitanju električna vozila, ogromnih minusa ih spasavaju samo državne subvencije, švedski Volvo je uveren da će njegov prvi električni model SUV XC40 biti profitabilan, uprkos relativno visokoj ceni.

RepublikaFoto: Volvo Media
Volvo XC40

Iako se spekulisalo da bi električna verzija relativno skoro predsvaljenog kompaktnog SUV-a mogla da bude 35-40 hiljada dolara, iz Volva kažu da će biti bliža 50.000.

- Biće profitabilan od prvog dana. Nemamo nameru niti ambiciju da prodajemo električne automobile uz gubitke - rekao je direktor Volvoa Hakan Samuelson.

I sa cenom od oko 50.000 dolara, što je daleko iznad vrednosti "obične" verzije (oko 38.500), XC40 EV će biti jeftiniji od konkurencije. Poređenja radi, Jaguar ceni svoj I-Pejs od 69.500 američkih dolara.

RepublikaFoto: Volvo Media

Prvo Volvov električni automobil biće predstavljen početkom 2020, kada što podbrend Polestar predstavi svoj drugi model tokom sledeće godine.

Nakon XC40, Volvo planira da izbaci i električnu verziju svoje SUV perjanice XC90.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading