PRATE TRENDOVE: Pežo priprema plug-in hibridni 508?

Autor: autoblog.rs/autonet.hr

Razonoda

23.07.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U skladu sa trendovima, Pežo planira da proširi ponudu modela 508 sa snažnom plug-in hibridnom verzijom koja bi na tržištu trebalo da se pojavi već tokom sledeće godine. Tako bar javlja britanski "Autocar" pozivajući se na insajderske izveštaje koji kažu i da će pogonski sklop tog modela razvijati snagu od oko 300KS.

RepublikaFoto: promo/Automobiles Peugeot
Ovaj model bi mogao da ima pogon na sva četiri točka

Konkretnije, trebalo bi da se radi o plug-in hibridnom pogonskom sklopu čiju osnovu će činiti 1,6 litarski turbo benzinski 4-cilindrični motor, uparen sa 8-stepenim automatskim menjačem zadužen za pokretanje prednjih, i pozadi smešteni električni motor zadužen za pokretanje zadnjih točkova. Tako bi ovaj model imao i pogon na sva četiri točka.

Benzinac će navodno razvijati snagu od oko 200KS, a električni motor će mu pomoći sa dodatnih oko 100KS. Potonji će svoju energiju dobijati od litijum-jonskih baterija smeštenih u pod prtljažnika, a njihov kapacitet bi trebalo da bude dovoljan za oko 50 km isključivo električne autonomije.

RepublikaFoto: promo/Automobiles Peugeot
Pežo 508

Ova hibridna varijanta će verovatno biti dostupna i u limuzinskoj i u karavanskoj verziji modela 508, a ugradnja plug-in hibridnog pogona ne bi trebalo da ima nikakav uticaj na ponudu prostora unutar putničke kabine ili prtljažnika. Dodajmo i da bi dotični pogonski sklop trebalo da se proširi ponudom grupe PSA i na ostale modele koji koriste istu platformu EMP2.

Pežo bi uskoro mogao da predstavi i verziju modela 508 pokretanu sa 1.6 THP motorom iz modela 308 GTi snage 272KS. Nova sportski nastrojena verzija bi navodno trebalo da bude biti predstavljena već ove jeseni na sajmu automobila u Parizu, a kupcima će postati dostupna početkom iduće godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading