OKREĆU SE BUDUĆNOSTI: BMW će elektrifikovati sve M modele

Autor: b92.net

Razonoda

24.07.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački gigant BMW planira da elektrifikuje svaki model iz svoje M sportske divizije.

RepublikaFoto: BMW Media
BMW M5

Direktor M divizije bavarskog proizvođača Frenk van Mel najavio je da će BMW to realizovati do kraja sledeće decenije.

BMW M je prva asocijacija na sportski DNK, moćne motore, zadnji pogon (novi M5 ima na sva četiri točka), fantastičan dizajn.

Bavarci su prethodnih dana najavili da razmatraju da nove generacije M vozila imaju i pogon na prednjoj osovini, a dok je to samo plan, i to ograničen na određene modele, elektrifikacija je zagarantovana.

RepublikaFoto: BMW Media

- To će se dogoditi korak po korak. Važno pitanje je tajming, koji je pravi trenutak za to? Ako zakasnimo, onda smo zakasnili, ako požurimo, onda nećemo imati vrhunsku tehnologiju. Današnje komponente za elektrifikaciju vozila su prilično teške, a za nas u sportskom sektoru težina i odnos snage i težine vozila su ključni - rekao je Van Mel.

BMW je uveliko ušao u program elektrifikacije svojih modela, a planira da do 2025. EV vozila predstavljaju 15-25 procenata celokupne linije.

- Osnovni cilj nije toliko u komponentama i tehnologiji, već u filozofiji. Želimo da M3 bude M3 - zaključio je direktor BMW M divizije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading