MAZDA: NISMO VARALI!

Autor: b92.net

Razonoda

12.08.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanski proizvođač automobila Mazda demantovao je navode da je varao prilikom testiranja emisije štetnih gasova i ekonomičnosti njenih vozila.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mazda je podnela izveštaj japanskom Ministarstvu za zemlju, infrastrukturu, saobraćaj i turizam (MLIT) sa detaljima o rezultatima istrage u vezi ispitivanja uzorka ekonomičnosti potrošnje goriva i emisija korišćenjem režima testiranja JC08 i WLTC2 tokom finalnih inspekcija vozila. 

Međutim, kompanija je otkrila greške u tragovima, a koje se odnose na situacije u kojima automobil koji se testira odstupa više od dozvoljene količine od unapred utvrđenog obrasca praćenja brzine kao što je opisano u režimu testiranja. 

Ove greške u tragovima brzine otkrivene su u 72 slučaja od ukupno 1.472 automobila koji su testirani u okviru pomenutog ciklusa JC08. 

Nakon detaljnijeg istraživanja, Mazda je otkrila dva uzroka. Prva se odnosi na to da sistem nije pravilno programiran da automatski poništi rezultate koji sadrže grešku o tragovima brzine. Pored toga, ove procedure testiranja nisu bile pravilno organizovane jer je otkrivanje odstupanja u tragovima brzine postalo odgovornost svakog pojedinačnog inspektora. 

Kako bi se ovakve situacije izbegle u budućnosti, Mazda je unapredila sistem da automatski odbacuje testove s odstupanjem u brzini, a takođe će povećati broj ljudi zaduženih za analiziranje podataka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading