PREPOROD OPELA: Dostigli najveći tržišni udeo u deceniji

Autor: b92.net

Razonoda

05.10.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački Opel zabeležio je u prošlom mesecu najveći tržišni udeo u Nemačkoj još od decembra 2010. godine.

RepublikaFoto: Opel Media
Opel ima preko 10 odsto udela u putničkim automobilima

Opel je tokom septembra imao 10.2 odsto tržišnog udela u putničkim automobilima što mu je najbolji septembar još od 2006.

Iz Raselhajma ističu da su profitirali zahvaljujući pravovremenoj i konstantnoj pripremi na prelazak na novi WLTP sistem testiranja emisije gasova i potrošnje, koji je počeo da se primenjuje upravo od 1. septembra. Novi sistem je značajno realniji od prethodnog NEDC, a za razliku od većine konkurenata Opel je uveo nove regulative u ranoj fazi i tako izbegao da poput drugih proizvođača obustavlja proizvodnju i prodaju svojih modela.

Opel trenutno nudi 127 modela putničkih vozila koja ispunjavaju nove striktne Euro 6d-Temp standardne.

RepublikaFoto: Opel Media

- Godinama smo se spremali za ove promene. Možemo biti ponosni na to. Sada profitiramo od toga. Što se tiče rasprave o zabrani dizela u gradovima Nemačke, naša poruka je: Ko god kupi Opel, ne mora da se plaši zabrane - rekao je izvršni direktor prodaje i marketinga Opela Jirgen Keler.

Opelova prodaja je rasla i u drugim evropskim zemljama, tako je nemački proizvođač dostigao skoro 6 odsto udela u tržištu Španije, a 4.3 procenata Francuske, što je najbolji rezultat kompanije od maja 2015.

Iz Opela nijednom nisu pomenuli uticaj prelaska pod vlasništvo francuske PSA grupacije na ove rezultate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading