OVO MORA DA STANE! Evo šta internet radi našoj deci

Autor:

Razonoda

07.01.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled preteranog korišćenja društvenih mreža i onlajn zlostavljanja naša deca postaju depresivna. Naime, devojčice su u mnogo većoj opasnosti od ove pošasti nego dečaci, potvrdila su brojna istraživanja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Gotovo tri četvrtine devojčica starosti 14 godina koje pate od depresije takođe imaju jako nisko samopouzdanje i nesrećne su svojim izgledom, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja.

- Devojčice imaju mnogo više problema sa ovim aspektima njihovog života nego dečaci, izjavila je profesorka Ivon Keli sa Univerziteta u Londonu, koja je vodila tim koji je došao do ovih rezultata.

Ovi podaci ponovo su obnovili brigu o sve većem broju dokaza koji pokazuju da sve više devojčica ispoljava brojne probleme u vezi sa mentalnim zdravljem i koji mogu da se pogoršaju samopovređivanjem i suicidalnim mislima.

U studiji je uticalo gotovo 11.000 četraestogodišnjaka, a otkriveno je i da devojčice provode znatno više vremena na društvenim mrežama u poređenju sa dečacima, kao i da su one sklonije ispoljavanju znakova depresije usled korišćenja platformi kao što su Instagram, WhatsApp i Facebook.

Rezultati su pokazali i da dve od pet devojčica provede barem 3 sata dnevno na društvenim mrežama, naspram petine dečaka.

Statistika je pokazala i još jednu mračnu stranu društvenih mreža. Dok je 7.5 odsto devojčica i 4.3 odsto dečaka bilo žrtva onlajn uznemiravanja, 35.6 odsto devojčica koje pate od depresije je to iskusilo, naspram 17.4 odsto dečaka.

Ipak, istraživači su izjavili da i dalje ne mogu definitivno da kažu da društvene mreže izazivaju loše mentalno zdravlje, iako svi dokazi sve više i više ukazuju na to.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading