Kultna video-igra upravo je postala najskuplja ikada prodata

Autor: Republika

Razonoda

20.02.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Retka kopija kultne video-igre "Super Mario Bros", koju je Nintendo objavio davne 1985. godine, prodata je na aukciji za gotovo neverovatnih 100.150 američkih dolara.

RepublikaFoto: pixabay.com

Igra, koju je aukcijska kuća Heritage Auctions ponudila na prodaju, deo je prve edicije koja se na tržištu pojavila 1985. i 1986. godine. 

Primerak igre prodat je u originalnom fabričkom pakovanju, kao "jedina poznata kopija igre koja je bila zatvorena originalnom nalepnicom". 

Igra je bila namenjena igranju na osmobitnoj Nintendo Entertainment System (NES) konzoli. 


"Super Mario Bros" je, za protekle tri decenije, objavljivan u više od 10 izdanja. Različita izdanja, u periodu od 1985. od 1994. godine, pratila su i različita pakovanja, odnosno kutije u kojima je kartridž isporučivan. 



Ono što prvu ediciju, iz koje potiče primerak sa rekordnom cenom, čini jednstvenom u odnosu na kasnije, jeste to što pakovanje nije bilo uvijeno u celofan, već je kutija na vrhu imala samo malu crnu nalepnicu sa natpisom "Nintendo", podseća TechCrunch.

Igra je postala popularna širom sveta tek sa izdanjem iz 1986. godine, kada je imala mnogo veću seriju, što je takođe jedan od faktora koji su ovo prvo "maloserijsko" izdanje učnili toliko skupim. 



Inače, stanje njene očvanosti igre je, na skali od 1 do 10, dobilo ocenu 9,4. 

Igru su udruženim sredstvima zajednički kupili jedan prodavac starog novca, nekoliko kolekcionara video-igara, kao i osnivač aukcijske kuće.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading