DOBRE VESTI: Srbija među naprednijima kad je bezbednost na Internetu u pitanju!

Autor: TV Prva

Razonoda

06.03.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jubilarna deseta konferencija "Dan internet domena Srbije" biće održana danas u Beogradu u organizaciji Fondacije "Registar nacionalnog internet domena Srbije", a govoreći o bezbednosti na internetu, Ilijana Vavan, generalna direktorka kompanije "Kaspersky Lab" za Evropu, kaže da je Srbija bezbedna i napredna u odnosu na mnoge druge zemlje u toj oblasti.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Mislim da je Srbija napredna u odnosu na mnoge druge zemlje u digitalnoj tehnologiji - rekla je Vavan gostujući na TV Prva. 

Međutim, mnoge firme, treba da porade na bezbednosti svojih sajtova, poručila je ona. 


"Dosta firmi zapostavlja bezbednost i većina funkcioniše po principu: 'Pa nije me nikad niko napao, nema potrebe da ulažem toliki novac u bezbednosne sisteme'. A ako nas napadne, onda nastaju problemi", rekla je Vavan. 

Ona je rekla da je kupovina na internetu jedna od bezbednijih stvari

- Treba da pogledate link na internet adresi, proverite da li je on ispravan. Proverite tačnu adresu jer vrlo često se se doda samo jedno slovo, da je različito i odmah znate da je u pitanju fake sajt, da je u pitanju fishing - objasnila je ona. 


Većina kreditnih institucija, dodala je ona, daju garancije za kupovinu preko sajta. 

- I, ako se desi da neko zloupotrebi vašu karticu, dobićete novac nazad - rekla je Vavan. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading