Budući Samsungovi telefoni neće imati vidljivu selfi kameru?

Autor:

Razonoda

07.05.2019

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samsung bi uskoro mogao da lansira uređaje sa "savršenim" displejom preko celog ekrana. Iz korejske kompanije je stigla potvrda da se radi na razvoju tehnologije koja bi trebalo da omogući da se kamere nađu ispod ekrana mobilnih uređaja.

RepublikaFoto: youtube.com/One Berry
Foto ilustracija

To bi moglo da im omogući da dizajniraju telefone koji će sadržaje zaista moći da prikazuju preko celog ekrana, a da se ne oslanjaju na dosadašnja rešenja zbog kojih se gubilo ili na kvalitetu kamere ili na funkcionalnosti displeja.

Današnji pametni telefoni ne mogu da imaju ekran preko cele prednje površine, budući da ih u tome ometa prednja kamera. Kao jedino rešenje za to nudi se izrez ("notch") na vrhu displeja u koji se smeštaju komponente ili otvor na ekranu ("punch hole") u koji staje kamera za selfi.

Ovo nije prvi put da Samsung otkriva da radi na tehnologiji tog tipa, budući da je ranije već moglo da se čuje da bi kompanija istražuje to polje i da planira da nova rešenja primeni kod svojih budućih proizvoda.

Još nije poznato kada bi nova tehnologija mogla da stigne na Samsungove telefone. Stručnjaci pretpostavljaju da bi to moglo da se dogodi uskoro, budući da se senzor za otisak prsta već našao ispod displeja mnogih uređaja, pa bi slična rešenja mogla da se primene i na kamere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading