Google rezultatima pretraživanja dodao "share" taster

Autor: pcpress

Razonoda

21.06.2019

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I danas se često događa da se usmeno postavljaju pitanja koja inače mogu da se guglaju, što je donekle i poželjno, budući da iskustvo iz prve ruke najčešće daje i najbolje odgovore. I pored toga potraga za odgovorima na internetu postala je sastavni deo života, a deljenje pronađenih rezultata sve do sada nije bilo jednostavno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Google radi na tome da se to promeni, pa najnovija verzija pretraživača za Android u beta verziji sada nudi i opciju za deljenje rezultata pretraživanja. Tako Android korisnici sa beta verzijom Google aplikacije sada mogu da vide i share taster, te kada na njega kliknu dobijaju meni sa opcijama za deljenje, zahvaljujući čemu sa drugim korisnicima mogu da podele rezultate, te im tako odgovore na pitanje.

Jedini problem je u tome što onaj kome se rezultati pretraživanja pošalju verovatno ne vidi iste linkove, budući da Google pretraživanje personalizuje, te ga prilagođava internet navikama određenog korisnika, pa se očekuje da se i to reši, budući da bi različiti rezultati pretraživanja samo mogli da prodube pitanje, umesto da ponude odgovor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading