Facebook ne planira da lansira Libra kriptovalutu sve dok regulatori ne budu zadovoljni

Autor: PC Press

Razonoda

17.07.2019

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Facebook je odlučan u nastojanjima da zvaničnike ubedi u buduću stabilnost Libra kriptovalute, te bi tokom današnjeg dana, 16. jula o tome trebalo da se progovori i pred američkim Senatom.

Foto: youtube.com/Fortune Magazine
Logo Fejsbuk kriptovalute Libra

U okviru pripremljenog govora ističe se da Facebook ne planira da u okviru svoje platforme ponudi "virtuelni novac" sve dok se ne reše sve nedoumice, te regulatorna tela daju zeleno svetlo. Pored toga se raspravlja i o bezbednosti korisnika, pa se ističe da Libra asocijacija neće čuvati druge podatke korisnika osim osnovnih informacija o transakcijama, a informacije o Calibra digitalnim novčanicima neće biti dostupne drugim delovima kompanije.

Napomenuto je da Facebook Libra-u tretira kao alat za plaćanje, a ne investiciju, te da bi trebalo da olakša transakcije u okviru platforme, a ne da donese dodatnu dobit. Libra asocijacija bi profit mogla da ostvaruje preko podataka u okviru blockchain-a za reklame, a očekuje se da Švajcarska, koja je prijateljski nastrojena prema kriptovalutama, reguliše pitanja privatnosti u okviru Libra projekta.

Ništa ne garantuje da će pripremljeni govor zadovoljiti članove Senata, a političari, uključujući i Trumpa, su već više puta izjavili kako nisu "ljubitelji kriptovaluta", te bi Facebook mogao da naiđe na brojne prepreke dok Libra ne ugleda svetlost dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading