Novosti za tviteraše: Testira se funkcija za borbu protiv "trolova"!

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

21.09.2019

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tviter je počeo sa testiranjem funkcije koja korisnicima omogućava da skrivaju trol komentare i odgovore na servisu. Društvena mreža je objavila početak testiranja svoje kontroverzne "hide replies" funkcije u SAD i Japanu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tviter

Umesto brisanja napadnih, uvredljivih i neželjenih odgovora, nova opcija omogućava korisniku da ih pojedinačno sakrije. Korisnici će moći da skrivaju odgovore na tvitove i na desktop sajtu i na mobilnoj verziji aplikacije.

Tviter je istakao da mogućnost skrivanja tvitova korisnicima daje više kontrole nad razgovorima. Kritičari ovog poteza tvrde da će ovakva funkcija omogućiti korisnicima da sprečavaju izražavanje različitog mišljenja.

Međutim, kreatori platforme veruju da će vidljivost skrivenih odgovora (kao i činjenica da će svi moći da ih vide) sprečiti cenzuru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kako reaguju tviteraši?

Tviter je funkciju ranije testirao u Kanadi, a rezultati su ohrabrujući. Korisnici su uglavnom skrivali tvitove koji su bili nebitni, uvredljivi ili nerazumljivi. Više od četvrtine (27 procenata) korisnika čiji su tvitovi skriveni su istakli da će razmisliti o tome da svoje akcije ne ponove u budućum tvitovima.

Funkcija "hide replies" nije trajna, pa bi u zavisnosti od testiranja za tržišta SAD i Japana Tviter mogao da je u potpunosti odbaci.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading