Boston Dynamics roboti spremni za prodaju

Autor: pcpress.rs

Razonoda

27.09.2019

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Boston Dynamics objavila je da je robot Spot dostupan za prodaju svakoj kompaniji koja "ima dobre ideje", pa se očekuje da kupci dalje unapređuju kupljene modele, te ih približe primeni u svakodnevnom životu.

Mnogo je onih koji tvrde da četvoronožni Spot izgleda pomalo distopijski, a zbog načina na koji se kreće, te zadataka za koje je do sada osposobljen. Tako se ovi roboti opisuju kao oni koji "mogu da se penju uz stepenice, i da se kroz kompleksne terene kreću sa neverovatnom lakoćom", a mogu da se kreću brzinom od 1,6 metara u sekundi, te izdrže 90 minuta aktivnosti po jednom punjenju, da koriste LIDAR vision od 360 stepeni, kao i LIght Detection i Raging sistem zahvaljujući kojima mogu da mapiraju svaki unutrašnji i spoljašnji prostor u tri dimenzije. Tako Spot može slobodno da se kreće, a da ne udara u prepreke, kao i da prati ciljane objekte, i to bez dodatnog treninga.

Cena robota će se razlikovati u odnosu na konfiguraciju, a procenjuje se da će se sume kretati do nekoliko desetina hiljada dolara. Brojne kompanije su već zainteresovane, a najviše zbog toga što je robot fleksibilan, i može da se opremi i drugim alatima, poput kamere sa 30x optičkim zumom koja bi mogla da posluži za detaljne inspekcije, potom "rukom" koja može da otvara vrata i hvata objekte, te drugim Black Mirror momentima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading