Budućnost je stigla: Boing i Porše razvijaju električni leteći automobil

Autor: PC Press, Republika

Razonoda

12.10.2019

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boeing se udružio s proizvođačem luksuznih sportskih automobila, Porsche-om, kako bi razvili koncept za električno vozilo sposobno za vertikalno uzletanje i sletanje (vertical takeoff and landing – VTOL) – drugim rečima, rade na „letećem automobilu“. Inženjeri ove dve kompanije čak će sarađivati u izradi i testiranju prototipa zasnovanog na dizajnu koji će smisliti, a koji će najverovatnije biti premijum VTOL model koji će ostati veran Porsche-ovom brendu.

RepublikaFoto: youtube.com/ The Sun
Boingov model letećeg automobila

Njihova saradnja će se takođe ticati urban air mobilnosti u celini i neće se fokusirati samo na razvoj vozila. U Porsche-ovoj najavi stoji da će oformiti međunarodni tim u sklopu Memoranduma o razumevanju koji su potpisali. Taj tim će se pozabaviti različitim aspektima urbane mobilnosti u vazduhu, kao i istražiti tržišni potencijal i moguće slučajeve upotrebe premijum letećih vozila.

- Ova saradnja nadograđuje naše napore za razvoj sigurnog i efikasnog novog ekosistema mobilnosti, i pruža priliku da se istraži razvoj vrhunskog gradskog vozila za mobilnost u vazduhu sa vodećim automobilskim brendom - naveo je u izjavi potpredsednik Boeing-a, Steve Nordlund.

Kako je Reuters napomenuo, Boeing će se nadmetati sa stalnim rivalom Airbus SE, koji je već počeo da testira sopstveno VTOL vozilo prošle godine. Kitty Hawk, kog podržava Larry Page, takođe je nedavno predstavio VTOL za jednu osobu koji je sto puta tiši od helikoptera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading