Baterija na vašem telefonu se brže prazni na hladnoći? Imamo nekoliko saveta za vas!

Autor: Republika

Razonoda

06.12.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovatno ste primetili da se vaš pametni telefon brže prazni zimi, a to može i trajno da utiče na kvalitet baterije. Otkrivamo nekoliko načina da to sprečite...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pametni telefoni koji imaju ekran na dodir, osetljiviji su na hladnoću. Slika može postati mutna ili može da se desi da telefon ne reaguje na dodir.

Treba da znate da će prilikom pada ekran lakše da pukne zimi, upravo zbog nižih temperatura.

Osim toga, zimi se mogu pojaviti i problemi s kondenzacijom. Ako ste sa telefonom duže bili napolju, a zatim uđete u zagrejan prostor, moguće je da će zablokirati, a ispod ekrana bi čak mogla da se pojave i kapljice vode.

Kako sprečiti brzo pražnjenje baterije zimi?

Znamo da sigurno želite da fotografišete svaki predivan trenutak na snegu, ali predlažemo da telefon ne vadite iz džepa ako stvarno ne morate. Neka on stoji što bliže telu, kako bi ga grejala temperatura tela. 

Ako treba da obavite duži razgovor na hladnoći, predlažemo da koristite slušalice. Tako vam se ni ruke neće smrznuti. Zaštitite telefon maskom. Što je ona kvalitetnija i deblja, više će štititi aparat i od hladnoće, ali i padova i prašine.

Pre no što izađete napolje, napunite telefon do kraja. Na primer, ako je napunjeno 40 posto baterije, postoji mogućnost da se telefo isprazni čim izađete napolje. Najbolje je da ponesete punjač sa sobom, pa kada se isprazni, vi ga dopunite.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading