(FOTO) Kakve reakcije će da izazovu?! Ovi emotikoni uskoro stižu na mobilne telefone!

Autor: Republika

Razonoda

04.02.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Transrodna zastava, žene koje nose smokinge, roditelji koji bebe hrane iz bočice i rodno neutralni Božić bata deo su novog ažuriranja emotikona za 2020. godinu Unicode Consortiuma, neprofitne organizacije koja postavlja standarde za kompatibilnost emotikona i objavljuje nove simbole.

Novi set emotikona nudi mnoštvo novih rodno inkluzivnih simbola među kojima su rodno neutralna osoba, brkati muškarac s velom za venčanje, kao i rodno neutralna osoba u smokingu, najavljuje CNN.

Ovi novi simboli će se proširiti na postojeće, koji trenutno obuhvataju samo muškarca u odelu i ženu koja nosi venčanicu.

Predložio ih je Google, koji je takođe predložio potpuno nove emotikone koji prikazuju hranjenje bebe iz bočice.

 

 

Predloge za nove emotikone može podneti bilo ko, iako korporacije poput Googlea, Microsofta i Applea obično završe s lavovskim udelom prihvaćenih predloga.

 

 

Italijani će svakako biti oduševljeni dodavanjem emotikona na kojem je šaka sa skupljenim prstima nazvana "italijanski gest rukom". Ovaj gest rukom se uglavnom koristi da izrazi zbunjenost, nevericu ili potpuno odbacivanje ("O čemu to govoriš?!"). Takođe, njom se energično i pomalo agresivno pojačavaju direktna pitanja ("Ko?"," Gde?" ili "Zašto?").

 

 

Među novitetima su i smajli sa jednom suzom, lice s "Groucho naočarima", Ninje, ptica dodo i vunasti mamut (dve izumrle vrste), čaj s mehurićima i srce – ali ono doslovno, anatomsko (pluća su takođe navedena u posebnom simbolu).

 

 

Novi set, koji uključuje ukupno 117 novih piktograma, biće predstavljen sa izdanjem Emoji 13.0 kasnije ove godine. Tada će proizvođači mobilnih telefona i drugih uređaja morati da ih instaliraju putem ažuriranja softvera, što će se verovatno dogoditi na jesen.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading