SKANDAL! Epl priznao: Namerno smo "kočili" stare modele telefona!

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

06.03.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Apple će platiti do 500 miliona dolara kako bi podmirila jednu od tužbi u SAD zbog ograničavanja starih iPhone uređaja, prenose agencije.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U zavisnosti od toga koliko ljudi na kraju pokuša da učestvuje u nagodbi, svaki korisnik bi mogao da dobije oko 25 dolara po telefonu, jer će najmanje 310 miliona dolara biti namenjeno direktno za potrošače, prenosi Endgadget.

Nagodba pokriva američke modele iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus i SE koji su radili na iOS 10.2.1 ili noviji. Takođe, uključuje iPhone 7 i 7 Plus ako su koristili iOS 11.2 ili noviju verziju pre 21. decembra 2017.

Kako mediji navode, advokati optužbe isplate su ocenili "značajnima", dodajući da su "fer, razumne i adekvatne".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tužba datira iz 2017. godine kada je Apple priznao da je namerno usporavao starije iPhone uređaje sa starim baterijama. U to vreme, kompanija je kao izvinjenje za netransparentnost privremeno smanjila cenu zamene baterija van garantnih rokova sa 79 na 29 dolara.

Oko 11 miliona vlasnika iPhone telefona iskoristilo je tu promociju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading