3D kontrolna tabla automobila stiže 2022. godine!

Autor: pcpress.rs

Razonoda

29.04.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački proizvođač Continental napravio je saradnju sa startapom iz San Franciska koji se bavi razvojem displej tehnologije kako bi napravio inovativnu 3D kontrolnu tablu u automobilima koja se može koristiti i bez specijalnih naočara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tabla omogućava vozaču važne informacije i obaveštenja – kao što je projekcija GPS pravca – kako bi vožnja protekla lagodnije, u isto vreme povećavajući bezbednost i brzinu "upijanja infomacija", navodi se u saopštenju kompanije. Proizvođač tvrdi da 3D displeji neće previše ometati vozača, zbog toga što, u odnosu na 3D filmove, displeji neće iskakati, ističući da će u dubinu ići svega 5cm.

To je sve moguće uz pomoć "difrakcijske" tehnologije pozadinskog svetla, kako to zovu u toj Nemačkoj kompaniji. Ta tehnologija će omogućiti da se podaci sa kontrolne table vide čak i ako svetlo bije direktno u nju. 

Kreacija kontrolne table iz budućnosti prati trend autonomne vožnje, koji omogućava vozačima da u potpunosti skrenu pažnju sa puta. U budućnosti, kada automobili budu u potpunosti autonomni, proizvođač navodi da će displeji nuditi mnogo više aktivnosti koje trenutno ne može zbog smanjene bezbednosti vozača. Kao primeri navode se video pozivi, igre, internet i korišćenje društvenih mreža, kao i gledanje televizije.

Pored praktične primene, kontrolna tabla će pozdravljate pridošle saputnike, a moći će da je vide i oni koji sede pozadi. Očekuje se da ova kontrolna tabla radi u 4K rezoluciji displeja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading