DESET NOVITETA - Samsung televizori stižu na srpsko tržište

Autor:

Razonoda

30.05.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak deset novih modela televizora kompanije Samsung Electronics stiže u zvaničnu prodaju na tržište Srbije, najavila je ta kompanija. Izbor je nikad raznovrsniji i interesantniji, počevši od inovativnih QLED uređaja na polju 8K tehnologije, šest novih QLED 4K 2020 televizora, pa sve do besprekorno lepih Lifestyle modela istančanog dizajna.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Najpre su tu 8K modeli - Q800T i Q950TS, čija jedinstvena tehnologija, unapređeni kvalitet slike i zvuka, kao i inovativne mogućnosti veštačke inteligencije korisnicima pružaju nenadmašan doživljaj gledanja televizije. Kada se radi o Q950TS modelu, za oko će vam zapasti i njegov minimalistički dizajn - odnos ekrana i kućišta na Infinity Screen ekranu iznosi neverovatnih 99:1, dok je sam televizor debljine svega 15mm. Posebna pažnja kod ovih 8K modela posvećena je i doživljaju zvuka. Zahvaljujući Objective Tracking Sound+ tehnologiji, zvuk se širi brže nego ikada pre, a sistem aktivnog prilagođavanja dijaloga u stvarnom vremenu (Active Voice Amplifier - AVA) prepoznaje okolnu buku i šumove, pa automatski pojačava ton razgovora, čineći ga jasnim u svakom trenutku. 

RepublikaFoto: Promo foto

Osim inovativnih uređaja na polju 8K tehnologije, tu je i nova QLED 4K 2020 linija televizora. Ovi modeli dolaze sa unapređenim Smart Screen mogućnostima, poput Adaptive Picture opcije, koja analizira stepen svetlosti u prostoriji i prilagođava sadržaj koji se prikazuje na ekranu, kako bi obezbedila savršen kvalitet slike. Ovi modeli dolaze sa novim mogućnostima za povezivanje - Multi-View režimom rada koji omogućava da se sadržaj sa mobilnog uređaja prikaže u jednom delu televizijskog ekrana, uz istovremeno gledanje kablovskog signala. Ukoliko se odlučite samo za slušanje muzike, tu je i Music Wall opcija, dok Tap View čini povezivanje pametnih telefona sa televizorom lakšim nego ikad, jednostavnim dodirom dva uređaja.

 

Povežite telefon i TV bez suvišnih kablova

RepublikaFoto: Promo foto

Samsung je ovom modelu pridodao NFC i AirPlay2 opcije povezivanja, kako bi korisnici mogli da slušaju muziku sa telefona na televizoru, bez suvišnih kablova. Za uživanje u moćnom zvuku dovoljno je aktivirati NFC aplikaciju na pametnom telefonu i položiti ga na televizor, a uređaji će se sami bežično povezati, dok AirPlay2 opcija omogućava jednostavno uparivanje i sa Apple uređajima.

Još jedna posebna karakteristika navedenih televizora jeste Quantum Dot AI Upscaling tehnologija, koja obezbeđuje stopostotnu vidljivost boja sa više od milijardu nijansi, za besprekorno realističnu sliku i kontraste. Pored toga, veštačka inteligencija unapređuje i prilagođava kvalitet prikazane slike, bez obzira na trenutnu rezoluciju ili izvor sa koga se sadržaj reprodukuje.

Ovu funkciju poseduju i najnoviji modeli iz Samsung Lifestyle linije televizora - The Serif i The Frame. Model The Serif će u Srbiji biti predstavljen prvi put i to u dve boje - nebeskobeloj i nebeskoplavoj. Kreiran od strane čuvenih francuskih dizajnera, braće Burule, The Serif izgleda savršeno iz svakog ugla, a karakteriše ga i odvojivo metalno postolje, tako da možete birati hoće li televizor biti postavljen na polici, komodi, ili će stajati samostalno.

RepublikaFoto: Promo foto

Pored The Serif televizora, u ovogodišnjoj ponudi Lifestyle modela je i The Frame, koji je na domaćem tržištu premijerno predstavljen prošle godine. Ovaj nesvakidašnji uređaj pretvara svaki dom u galeriju, zahvaljujući elegantnom dizajnu, okviru u boji po izboru, kao i specijalnom režimu koji omogućava prikazivanje umetničkih dela iz Samsung Art Store prodavnice kada je televizor isključen. Kako bi svaki dom ostao uredan i bez mnogobrojnih kablova, The Frame poseduje samo jednu tanku, neprimetnu vezu koja istovremeno povezuje sve uređaje sa televizorom preko One Connect Box uređaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading