Nema više foliranja: Od sada će ONI znati da li ste temeljno oprali ruke

Autor: b92.rs, republika.rs

Razonoda

24.06.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apple Watch će uskoro pomagati svojim korisnicima da procene da li su dovoljno temeljno oprali ruke kako bi sprečili širenje koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U okviru inovacije koje će biti implementirane u WatchOS 7, na WWDC je predstavljena i funkcija pomoću koje će Apple Watch moći da otkrije da li osoba koja ga nosi redovno pere ruke.

Ukoliko shvati da perete ruke redovno, svaki put kada budete to radili, odbrojavaće vam 20 sekundi, koliko bi minimalno pranje ruku trebalo da traje. Pri isteku ovih 20 sekundi će uređaj zavibrirati, pa znate da je dovoljno vremena prošlo.

Ovaj pametni sat će prikupljati informacije o okolini, uključujući zvuke i to da li se nalazite u okrućenju vode, kako bi znao da li se pridržavate mere pranja ruku. Novi operativni sistem WatchOS 7 trebalo bi da postane dostupan negde u toku jeseni, prenosi Business Insider.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading