NASA SE PREDOMISLILA: Prva Afroamerikanka vraćena sa misije!

Autor:

Razonoda

20.01.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka astronautkinja Dženet Eps je povučena iz misije na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) samo nekoliko meseci pre lansiranja.

RepublikaFoto: twitter.com/FacebookLiked
Trebalo je da bude prva Afroamerikanka na misiji

Eps je trebala da postane prva Afroamerikanka na ISS-u, a planirano je da zauzme mesto u ruskoj Sojuz raketi u junu. Međutim, opozvana je iz zasad nepoznatih razloga, a zamenila ju je druga astronautkinja.

Eps je ranije radila za američku Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA), gde je radila do 2009. godine, kada je postala članica NASA-ine klase 2009 astronauta.

Eps je trebala da bude deo posade koja će poleteti iz Baikonura u Kazahstanu, a posadu još čine astronaut Evropske svemirske agencije (ESA) Aleksander Gerst i ruski kosmonaut Sergej Prokopev.

NASA nije saopštila razloge odluke, ali se zna da će se Eps vratiti u NASA-in Svemirski centar Džonson u Houstonu, pa će nastaviti da obavlja svoje dužnosti. Nju je zamenila Serena Sunon-Čanselor iz Fort Colinsa u Koloradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading