SVE VREME POGREŠNO PUNIMO TELEFON? Dokaz da bi nam telefon mnogo duže trajao uz ove savete!

Autor: srbijadanas.com

Razonoda

23.04.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svima je poznato da baterije na pametnim telefonima jedva potraju jedan dan. Sa druge strane, svi misle da je to fabrički tako, ali tome smo i mi doprineli jer ih sve vreme punimo na pogrešan način. Mnogi veruju da će češće punjenje naneti štetu bateriji pa čekaju da se skroz isprazni kako bi je priključili, ali da li je tako?

RepublikaFoto: pixabay.com
Sve vreme smo bili u zabludi!

Sajt pod nazivom "Battery University" kompanije Cadex koja proizvodi baterije, objasnio je koliko su litijum-jonske baterije u pametnim telefonima osetljive na „stres“. Oni tvrde da kao i kod ljudi, baterija je osetljiva na "stres".

Ako hoćete da produžite "životni vek" vašoj bateriji, treba da promenite način na koji je punite.

Prekinite punjenje na vreme

Kada se baterija napuni, skinite telefon sa punjača. Ako ostavite napunjenu bateriju preko noći da se i dalje puni, može se oštetiti.

Nemojte puniti do 100 posto

Litijum-jonske baterije ne moraju da budu u potpunosti napunjene, niti je to poželjno. Tačnije, najbolje je da se nikada ne puni do kraja.

RepublikaFoto: pixabay.com

Punite bateriju što češće!

Punite telefon kad god možete. Baterije na našim telefonima će biti u mnogo boljem stanju ukoliko se više puta u toku dana pune.

Neka telefon bude hladan!

Potrudite se da telefon bude u hladnom, to jest da bude hladan, jer su baterije osetljive na toplotu. Ukoliko primetite da se telefon preterano zagreva u toku punjenja, skinite futrolu ukoliko je koristite. Ako ste na suncu, zaštitite telefon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading