OPAKI PROBLEM: Korisnici Gmail-a dobili spam poruke OD SEBE!

Autor: pcpress.rs

Razonoda

24.04.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gmail je obično prilično dobar u pogledu filtriranja neželjenih spam poruka, ali je određeni broj korisnika prijavio je juče da su njihovi Inbox-i iznenada bili preplavljeni reklamama koje su očigledno poslate sa njihovog mejla, piše Mashable.

RepublikaFoto: pixabay.com
Gmail u opasnom problemu

Korisnici koji su se žalili na Gmail-ovom Help Forum-u, prijavili su da su poruke poslate sa njihovih mejl adresa, uprkos činjenici da su bili obezbeđeni dvofaktorskom autentifikacijom i ažuriranim lozinkama. Spameri su koristili lažna zaglavlja mejla kako bi ih prikazali kao da su došli od samih korisnika putem kanadske telekomunikacione kompanije Telus, i kako bi poruke nesmetano prošle spam filtere. Pošto su poruke izgledale da dolaze od istog korisnika, Gmail je poslao poruku u folder za poslate poruke korisnika.

Portparol Google-a je rekao Mashable-u da je to "spam strategija koja utiče na malu grupu korisnika Gmail-a“ i da je kompanija već „aktivno preduzela mere kako bi zaštitila od nje." 

Telus je takođe rekao Mashable-u da poruke ne dolaze sa njihovih servera , i da radi sa vendorima na rešavanju problema.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading