UDAR NA FACEBOOK: Tužbe zbog "loših" reklama

Autor: pcpress.rs

Razonoda

20.08.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos naporima, Facebook nije uspeo da izbegne probleme kada su u pitanju kontroverzne reklame koje diskriminišu određene društvene grupe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Naime, radi se o reklamama za prodaju stambenih jedinica, zbog kojih je Odsek za urbani razvoj podneo tužbu u kojoj se iznosi da je Facebook prekršio niz federalnih zakona kojima se štite kupci, te oni koji iznajmljuju neki prostor, dok diskriminacija dolazi od strane vlasnika.

Foto: pixabay.com

Prema onome što stoji u optužbi, algoritmi kompanije Facebook su zaslužni za diskriminaciju građana iz određenih oblasti, i to na osnovu rase, rodne, verske i nacionalne pripadnosti, ali i roditeljskog statusa. Tako se ističe da je oglašivač birao samo klijente iz privilegovanih grupa, a pod izgovorom da se radi o ciljanom marketingu.

Optužbe se odnose na marketinške sadržaje iz prethodnog perioda, a kompanija već neko vreme radi na rešavanju problema koji su u vezi sa filterima za prikazivanje reklama, te ove optužbe najpre mogu da posluže kao podsetnik da Facebook nije oduvek vodio računa o društvenom uticaju svojih reklamnih kampanja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading