Čak 47% Android korisnika prelazi na iOS!

Autor: Republika

Razonoda

25.08.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obično kada neko izabere mobilni operativni sistem, čvrsto se drži toga. To je zato što prelaženje na drugu platformu obično znači navikavanje na potpuno drugačiji sistem, gubljenje nekih ekskluzivnih funkcija platforme, ali i potreba da se instalira i kupi gomila aplikacija ispočetka. Ovo može biti skupo ako dugo koristite određenu platformu.

RepublikaFoto: youtube.com/The Verge
Ilustracija

Međutim, migracija se događa s vremena na vreme, a kompanije kao što su Apple i Google vole da otkrivaju koliko korisnika prelazi na njihove platforme, kao i da promovišu alate za olakšanje prelaska. Ali, pitanje je, zašto se ljudi uopšte prebacuju pre svega? Zahvaljujući nedavnim istraživanjima koje je sproveo PCMag(preneo MacRumors-a), pružio je neke zanimljive uvide zašto.

Anketa je sprovedena sa 2.500 učesnika i delovi označeni crvenom bojom pokazuju jedan od glavnih razloga zbog kojih se korisnici iz jedne platforme prebacuju na drugu. U slučaju prelaska iOS korisnika na Android, čini se da je cena vodeći faktor, što je teško poreći kada možete da dobijete kvalitetne Android telefone za upola cene iPhone-a.

Što se tiče zašto Android korisnici (47%) prelaze na iOS, čini se da je "bolji korisnički doživljaj" veliki faktor, dok je 25% navelo „bolje karakteristike“ poput kamere i dizajna kao presudne. Interesantno je da drugi faktori kao što su brža ažuriranja softvera ne igraju tako veliku ulogu kod prebacivanja korisnika, niti količina aplikacija.

Iako je među anketiranim bio mali broj onih koji su se prebacili, 71% ispitanika nikada nije prešlo i ostalo je lojalno tom operativnom sistemu koji koristi. Prema podacima koje je ove godine objavio Consumer Intelligence Research Partners, iOS i Android imaju visoke stope lojalnosti klijenata, piše Ubergizmo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading