SPHERO BOLT - KOTRLJAJUĆI ROBOT za učenje osnova programiranja

Autor: pcpress.rs

Razonoda

12.09.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Sphero najavila je još jednog kotrljajućeg robota pod imenom Sphero Bolt, a koji prati liniju edukativnih robota i dolazi sa nekim dodatnim prednostima koje ga izdvajaju o prethodnih modela.

RepublikaFoto: youtube.com/Sphero
Sphero Bolt, robotić koji može i da vam namigne

Najveća promena je što Sphero Bolt dolazi sa animiranim 8×8 LED displejom koji može i da se programira, te da prikazuje emotikon koji namiguje kada je zadatak uspešno obavljen, kao i strelicu koja pokazuje u kom smeru robot planira da se kreće.

Pored toga sadrži i četiri infracrvena senzora, što znači da postoji mogućnost da roboti komuniciraju među sobom. Ovo je prvi put da je Sphero doneo opciju koja omogućava interakciju između robota, a zahvaljujući kojoj do pet robota može da komunicira u isto vreme, a na udaljenosti do pet metara.

Novi robot ima i ugrađeni kompas, senzor za ambijentalno svetlo, kao i bolju bateriju koja omogućava do dva sata neprekidnog korišćenja. Robotom se upravlja uz pomoć prilagođene aplikacije, a služi za učenje osnova robotike, te programiranja.

Jedna verzija aplikacije - Sphero Play služi za zabavu, dok druga - Sphero Edu omogućava kombinovanje različitih blokova koda, a kako bi se uticalo na ponašanje robota, te učilo programiranje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading