OVO NISU TELEFONI ZA SVAKOGA: Skupo, ali bezbedno

Autor: pcpress.rs

Razonoda

28.09.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Sikur privukla je pažnju pre tri godine, kada je predstavila GranitePhone, prvi telefon u potpunosti otporan na hakerske napade, a sada stižu i njegovi naslednici - SIKURPhone XZ1 i SIKURPhone XA2. Oba telefona pokreće SikurOS (prerađena i dodatno osigurana verzija Android-a), a zasnovani su na Sony hardveru.

RepublikaFoto: youtube.com/Sikur Official
Granitephone

Na telefonima se nalazi nekoliko nivoa bezbednosne zaštite, uključujući i posebnu verziju App prodavnice u kojoj se nalaze samo pažljivo proverene i odobrene aplikacije, kao i novčanik za kriptovalute.

SIKURPhone XZ1 je zasnovan na Sony Xperia XZ1 hardveru. Poseduje ekran od 5.2 inča, pokreće ga Snapdragon 835 čipset, 4 GB RAM-a, a za smeštaj podataka obezbeđeno je 64 GB prostora. Tu su i kamere od 19 MP (zadnja) i 13 MP (prednja).

XZ1 košta 850, a XA2 650 američkih dolara

SIKURPhone XA2 je malo jeftiniji model koji je napravljen na Sony Xperia XA2 platformi. I njegov ekran je dijagonale 5.2 inča, ali ima nešto slabiji čipset (Snapdragon 630), malo manje memorije (3 GB RAM-a) i malo manje prostora za podatke (32 GB). Zadnja kamera kod ovog modela je veće rezolucije (23 MP), dok je selfi kamera nešto slabija (8 MP).

Iako ovi telefoni nisu jeftini, treba imati na umu da oni i nisu pravljeni za svakoga. Prvenstveno su namenjeni poslovnim korisnicima kojima je sigurnost i bezbednost podataka najvažnija, kao i korisnicima koji se ozbiljno bave kriptovalutama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading