Kao kupovne: Ovo je originalni recept za bavarske perece!
Osim što lepo izgledaju, ove perece su i veoma ukusne jer je testo drugačije od onog na koje ste navikli...
Za 12 komada potrebne su ove količine...
Testo
- 1/3 pakovanja kvasca
- kašika žutog šećera
- kašičica soli
- 3 dl vode
- 500 g brašna
- kesica sode bikarbone
- kašika mlečnog margarina
- 30 g krupne morske soli
- 1 l vode za kuvanje
Način pripreme
1. U šolju tople vode staviti kvasac šećer i so da kvasac "proradi". Zamesiti testo i ostaviti da naraste, oko 30 minuta.
2. U plitkom loncu zagrejati litar vode u kojoj se ratopi soda bikarbona.
3. Kada je testo naraslo premesiti ga i podeliti na 12 jednakih delova. Od svakog dela napraviti "glistu" dužine 50 cm. Oblikovati u perecu i svaku potopiti u rastvor sode bikarbone, posuti krupnom solju. Ostaviti na plehu 10-15 minuta.
4. Perece peći u rerni na 230 stepeni, 10 do 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi ih iz rerne i premazati rastopljenim margarinom.
5. Sve sastojke za sirni namaz staviti u posudu, pa ih štapnim blenderom dobro sjediniti i začiniti. Servitati dekorisano mladim lukom i svežim začinskim biljem.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)