Kao kupovne: Ovo je originalni recept za bavarske perece!

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

27.11.2018

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim što lepo izgledaju, ove perece su i veoma ukusne jer je testo drugačije od onog na koje ste navikli...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za 12 komada potrebne su ove količine...

Testo

  • 1/3 pakovanja kvasca
  • kašika žutog šećera
  • kašičica soli
  • 3 dl vode
  • 500 g brašna
  • kesica sode bikarbone
  • kašika mlečnog margarina
  • 30 g krupne morske soli
  • 1 l vode za kuvanje

Način pripreme

1. U šolju tople vode staviti kvasac šećer i so da kvasac "proradi". Zamesiti testo i ostaviti da naraste, oko 30 minuta. 


2. U plitkom loncu zagrejati litar vode u kojoj se ratopi soda bikarbona. 

3. Kada je testo naraslo premesiti ga i podeliti na 12 jednakih delova. Od svakog dela napraviti "glistu" dužine 50 cm. Oblikovati u perecu i svaku potopiti u rastvor sode bikarbone, posuti krupnom solju. Ostaviti na plehu 10-15 minuta. 

4. Perece peći u rerni na 230 stepeni, 10 do 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi ih iz rerne i premazati rastopljenim margarinom. 


5. Sve sastojke za sirni namaz staviti u posudu, pa ih štapnim blenderom dobro sjediniti i začiniti. Servitati dekorisano mladim lukom i svežim začinskim biljem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading