Tradicionalni recept: Evo kako da napravite božićnu česnicu!
Prema srpskoj tradiciji, česnica je neizostavan deo božićnog ručka.
Potrebno je:
- 2 jaja
- kockica kvasca
- 500 ml mleka
- 1 kg brašna
- malo soli
- novčić
Priprema:
U mlako mleko rastopiti kvasac, zatim dodati jedno umućeno jaje. Sve to posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mleka da bi se dobilo glatko testo. Ostviti testo da naraste.
Nakon toga ga izručite iz činije i još malo umesite rukama i tu ubacite novčić. Pecite česnicu u podmazanom plehu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)