JEFTIN I ZDRAV PRILOG UZ MESO ILI POVRĆE: Kukuruzne njoke od palente
Zdrave i ukusne obroke za posao, sa sastojcima koji će vam dati snagu, lako ćete napraviti kod kuće. Danas vam predlažemo njoke, koje za razliku od drugih mogu da se služe i hladne
Posolite vodu, sipajte ulje i stavite da provri. Smanjite vatru na srednju i sipajte palentu neprestano mešajući.
Kada se sve sjedini, ostavite još minut, pa sklonite s ringle da se prohladi. Zatim umešajte jaje i postepeno dodajte brašno. Na pobrašnjenoj podlozi zamesite mekano testo, pa ga podelite na četiri dela.
Svaki deo oblikujte u valjak širok 3 cm, pa nožem isecite na šnite debljine 1 cm. Vlažnim rukama pravite njoke i odlažite ih na tanjir.
Skuvajte ih u kipućoj slanoj vodi – od momenta kad isplivaju na površinu, kuvajte ih još najviše 5 minuta. Izvadite ih šupljikastom kašikom i poslužite kao prilog uz meso ili grilovano povrće.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)