Čizkejk sa nutelom je recept kojem nećete odoleti!
Bezobrazno laka priprema ovog kolača ne treba da vas spreči da isprobate recept! Naprotiv, pošto ga potpisuje slavna Najdžela Loson, jasno je da i najbolje kuvarice ponekad pribegnu lakim rešenjima.
Sastojci:
-
250 gr keksa
-
75 gr putera
-
400 gr nutele (na sobnoj temperaturi)
-
100 gr prepečenih, seckanih lešnika
-
500 gr krem-sira (na sobnoj temperaturi)
-
60 gr prah-šećera (prosejanog)
Sameljite keks, dodajte puter i kašiku nutele i mešajte u blenderu ili mikserom dok ne dobijete meke grudvice.
Dodajte još 75 gr seckanog lešnika i mešajte dok ne dobijete smesu nalik vlažnom pesku. Sipajte masu u okrugli kalup i utisnite je prstima ili poleđinom kašike. Ohladite u frižideru.
Umutite krem-sir i prah-šećer tako da dobijete glatku smesu, pa dodajte preostalu nutelu i mešajte dok se ne sjedini.
Razmažite krem preko podloge od keksa. Pospite kolač mrvljenim lešnikom pa ostavite da se hladi najmanje četiri sata ili preko noći. Servirajte pravo iz frižidera.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)