ČOKOLADNA TORTA ZA DIJABETIČARE: Bogata poslastica sa jednostavnim sastojcima

Autor: Republika

Lifestyle

13.02.2019

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čokoladna torta je san svih ljubitelja čokolade, a oni koji pate od dijabetesa moraju biti veoma oprezni kad su u pitanju sastojci

RepublikaFoto: pixabay.com

Ako koristite ove namirnice, možete tortu poslužiti i dijabetičarima: Za koru 150 gr čokolade za dijabetičare, 200 gr putera, 4 krupna jajeta, 8 kašika toplog mleka, 2 kašike kakao praha, 2 kašičice kafe i četvrtina kašičice soli, 200 gr mlevenog badema i 2 kašičice zaslađivača.

Za koru, umutite 4 žumanca sa 2 kašičice zaslađivača, dodajte 200 gr mlevenog badema pomešanog sa 2 kašike kakao praha. 150 gr čokolade otopite sa 200 gr putera u mikrotalasnoj rerni, pa dodajte 2 kašičice mlevene kafe i 8 kašika mlakog mleka. Ovu smesu polako dodajte testu i na kraju umešajte sneg od 4 belanca. Pecite kao jednu ili dve kore (20 minuta po kori).

Za fil otopite 200 gr čokolade za dijabetičare u mikrotalasnoj rerni pa dodajte 50 grama omekšalog putera. Kad se prohladi, dodajte 200 gr kisele pavlake i 1 kašičicu ekstrakta vanile pa dobro umutite i ostavite da se ohladi.

Filujte tortu i ukrasite po želji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading