Proverite svoje kulinarske sposobnosti: Posne kiflice sa orasima su pravi specijalitet!
Počeo je veliki Vaskršnji post i rešili ste da postite... Ali šta ako se iznenada najave gosti, a vi nemate čime da ih poslužite? Imamo brzo i jednostavno rešenje za vas i što je najvažnije neće samo gosti uživati u ukusu ovih predivnih kiflica koje se tope u ustima, uživaćete i vi jer je ovo posna varijanta dobro poznatog slatkiša.
Sastojci:
- 300-400 g brašna
- 200 ml mlake vode
- 100 g posnog margarina
- 1 kašičica sećera
- malo soli
- kockica kvasca
- 200 g mlevenih oraha
- šećera po želji
- 1 kašika ulja
Priprema:
Kvasac rastvoriti u malo mlake vode sa kašičicom šećera, pa pomešati sa prethodno sjedinjenim uljem, brašnom, solju i ostatkom vode.
Umesiti mekše testo. Ostaviti da odstoji 15 minuta, pa razviti tanko i premazati omekšalim posnim margarinom. Uvijte u rolat pa ostaviti da stoji još 15 minuta.
Ponovo razviti, malo premazati margarinom i preklopiti kao knjigu.
Razviti testo na pola centimetra debljine, opet malo premazati i preseći na pola, pa seći trouglove.
Orahe zasećeriti (možete dodati rendanu jabuku sa malo cimeta u taj fil), pa stavljati po kašičicu fila u svaki trougao.
Uviti kiflice, ređati u pleh obložen papirom za pečenje, pa opet ostaviti da odstoji 10-15 minuta.
Svaku kiflicu premazati ostatkom rastopljenog margarina i peći na 200 stepeni 20 minuta.
Dok su još vruće, uvaljajte kiflice u prah šećer po želji.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)