Proverite svoje kulinarske sposobnosti: Posne kiflice sa orasima su pravi specijalitet!

Autor: Republika

Lifestyle

12.03.2019

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počeo je veliki Vaskršnji post i rešili ste da postite... Ali šta ako se iznenada najave gosti, a vi nemate čime da ih poslužite? Imamo brzo i jednostavno rešenje za vas i što je najvažnije neće samo gosti uživati u ukusu ovih predivnih kiflica koje se tope u ustima, uživaćete i vi jer je ovo posna varijanta dobro poznatog slatkiša.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 300-400 g brašna
  • 200 ml mlake vode
  • 100 g posnog margarina
  • 1 kašičica sećera
  • malo soli
  • kockica kvasca
  • 200 g mlevenih oraha
  • šećera po želji
  • 1 kašika ulja
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priprema:

Kvasac rastvoriti u malo mlake vode sa kašičicom šećera, pa pomešati sa prethodno sjedinjenim uljem, brašnom, solju i ostatkom vode.

Umesiti mekše testo. Ostaviti da odstoji 15 minuta, pa razviti tanko i premazati omekšalim posnim margarinom. Uvijte u rolat pa ostaviti da stoji još 15 minuta.

Ponovo razviti, malo premazati margarinom i preklopiti kao knjigu.

Razviti testo na pola centimetra debljine, opet malo premazati i preseći na pola, pa seći trouglove.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Orahe zasećeriti (možete dodati rendanu jabuku sa malo cimeta u taj fil), pa stavljati po kašičicu fila u svaki trougao.

Uviti kiflice, ređati u pleh obložen papirom za pečenje, pa opet ostaviti da odstoji 10-15 minuta.

Svaku kiflicu premazati ostatkom rastopljenog margarina i peći na 200 stepeni 20 minuta.

Dok su još vruće, uvaljajte kiflice u prah šećer po želji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading