Hrskavo i ukusno jelo gotovo za tili čas: Pohovani karfiol ide i uz meso i uz ribu
Sjajan recept za pohovani karfiol koji možete da jedete uz posni namaz!
Sastojci
- 1 glavica mladog karfiola
- 40-50 g prezli
- ulje
- 200 g brašna
- so
- suvi začin
- 1/4 kesice praška za pecivo
- 1/4 l kisele vode
Priprema
Obariti glavicu karfiola sa malo suvog začina.
U brašno dodati suvi začin, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i napraviti masu kao za palačinke.
Staviti dosta ulja u šerpu (kao za posne krofne) i kad se dobro zagreje spuštati u njega cvetiće od barenog karfiola koje smo prethodno umočili u brašno pomešano sa solju, zatim u masu za pohovanje, pa u prezle.
Prži se kratko, koliko da porumeni.
Ovako pripremljen karfiol, odlično je poslužiti uz sos od belog luka.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)