Napravite ukusni francuski specijalitet - ratatuj!
Jelo kojim se Francuska posebno ponosi je ratatuji. Za vas smo danas zato spremili recept za ovaj specijalitet.
Priprema
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 2 plava patlidžana
- 3 tikvice ili 3 žute paprike
- 6 zrelih paradajza
- šaka svežeg bosiljka
- malo majčine dušice
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 1/2 limuna
- 2 kašike maslinovog ulja, so, biber
Priprema
Na maslinovom ulju oko pet minuta dinstajte patlidžan, tikvice i paprike. Prebacite povrće u drugu posudu, a u tiganj i stavite crni i beli luk, bosiljak i majčinu dušicu. Prodinstajte oko 15 minuta, vratite povrće u posudu, dodajte paradajz, balzamiko sirce, prstohvat morske soli i crnog bibera.
Dobro promešajte i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta. Odgore narendajte limunovu koru.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)