Ne bacajte stari hleb: Iskoristite ga za ovu pitu i raspametićete se! (RECEPT)

Autor: zena.blic.rs, Republika

Lifestyle

27.07.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostao vam je stari hleb i ne znate šta ćete sa njim? Sačuvajte ga! Donosimo vam fenomenalan recept kojim ćete oduševiti ukućane.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Recept koji će vam svi tražiti...

Potrebno je:

  • stari (bajati) hleb - 1 vekna
  • sir (domaći) - 300 g
  • pečenica (ili bilo šta od suhomesnatog) - 200 g
  • kisela pavlaka - 1 čaša (180 g)
  • gazirana voda - 200 ml
  • mleko - 200 ml
  • jaja - 3
  • kečap - 70 ml
  • ulje - 50 ml
  • kiseli krastavčići - 4 manja

Način pripreme:

Pleh vel. 35x20 cm podmazati uljem. Hleb iseći na parčiće, debljine 1 cm.

Poređati prvi red isečenih parčića u pleh. Truditi se da ne ostanu šupljine između parčića (ako nastanu šupljine popuniti ih komadićima od hleba). Umutiti jedno jaje sa 100 ml gazirane vode. Dodati 70 ml kečapa i sjediniti. Sa pripremljenom smesom preliti kašikom prvi red hleba. Preko natrošiti polovinu sira. Preko sira rasporediti polovinu iseckanog suhomesnatog. Krastavčiće iseckati na polukrugove i staviti preko suhomesnatog.

Poređati drugi red hleba. Umutiti dva jajeta sa ostatkom gazirane vode (100 ml), mlekom i kiselom pavlakom. Ubaciti drugu polovinu izdrobljenog sira i iseckanog suhomesnatog. Promešati. Dodati ulje, još jedanput promešati i preliti preko hleba. Ostaviti pitu da odstoji 20 minuta, da hleb upije preliv.

Rernu zagrejati na 190 stepeni i staviti pitu da se peče. Kada pita porumeni, izvaditi je iz rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu pitu iseći na krupnije parčiće i poslužiti uz jogurt.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading