Jeste li ikada probali? Recept za mekani domaći hleb sa pivom!

Autor: Republika

Lifestyle

19.08.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo šta je lepše od mekanog, svežeg, domaćeg hleba. Evo šta vam je potrebno da napravite jedan takav.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • Šolja i po belog brašna
  • Šolja i po integralnog brašna
  • Četiri i po kašičice praška za pecivo
  • Kašičica i po soli
  • 1/3 kašičice smeđeg šećera
  • 350 mililitara piva

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni i podmažite pleh.

U većoj posudi pomešajte belo i integralno brašno, prašak za pecivo, so i šećer. Dodajte pivo i mešajte dok se sastojci sjedine, a onda ga zamesite rukama.

Prebacite testo u pleh i pecite 50-60 minuta ili dok čačkalica ne "izađe" čista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading