Sjajna ideja za ručak! Napravite pitu sa krompirom i piletinom koju će svi obožavati
Kombinaciju piletine i krompira mnogi obožavaju, a sada je došlo vreme da isprobate ovaj recept za pitu koji će vas ostaviti bez teksta.
Sastojci:
- 300 g piletine
- sok od pilećeg pečenja
- šoljica bujona
- glavica luka
- kašika maslaca
- 0,5 kašike brašna
- so
- biber
- šargarepa
- kašičica mlevene crvene paprike
- pola šoljice graška iz limenke
- kašika seckanog peršuna
- 1 kg krompira
- 2 kašike mleka
- 200 g maslaca
- 2 žumanca
Priprema:
Ispecite piletinu ili naseckajte pileće pečenje. Ogulite krompir, narežite ih na kockice i kuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Još vruć krompir usitnite drobilicom za pire dodajući malo mleka i maslaca.
Meso od pilećeg pečenja sitno naseckajte. Luk očistite i prepržite na malo maslaca, dodajte brašno, pržite još nekoliko minuta te zalijte supom i sokom od pečenja. Dodajte kockice šargarepe i oceđeni grašak. Posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun i mlevenu papriku, pa kuvajte nekoliko minuta. Umešajte komadiće sitno seckanog pilećeg mesa i ostavite na vatri samo da se dobro zagreje.
Zagrejte pećnicu na 220°C. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem i obložite šoljicom pasiranog krompira. Posložite po njemu meso sa sokom te prekrijte preostalim krompirom. Umutite žumanca i prelijte ih po smesi od krompira. Stavite pitu u dobro zagrejanu rernu dok se krompir na vrhu ne zapeče.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)