Ukusno, a zdravo: Tri začina koja treba da jedete svakog dana!
Ako u svakodnevnu ishranu ubacite ove začine, svom organizmu ćete pružiti blagotvorne sastojke, a jelima dati poseban pečat.
1. Kurkuma
Ovaj žuti prah snažan je antioksidans koji deluje antibakterijski, antiupalno te usporava razmnožavanje stanica raka. Organizam ga najlakše apsorbuje u kombinaciji s mastima, zbog čega ga je jednostavno koristiti. Možete ga dodati u smuti uz kašiku kokosovog ulja.
2. Ljuta paprika
Ljuta mlevena paprika ima mnoge pozitivne efete za metabolizam i borbu protiv raka.
3. Origano
Origano, bio on sušeni ili svež, veoma je bogat antioksidacijskim sastojcima. Istraživanje je pokazalo da dodavanje origana mesu može smanjiti stvaranje oksidativnih stres-markera do kojih dolazi prilikom kuvanja, a oni učestvuju u stvaranju kancerogenih i aterogenih jedinjenja.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)