Piletina "vezuvio" je rapsodija ukusa: Sočni bataci i karabataci sa krompirom iz rerne će vas oduševiti!
Bogat recept za piletinu sa krompirom i malo graška.
Priprema:
Oljuštiti krompir i iseći ga na krupne kriške. Posolti i pobiberiti, posuti origanom, izmešati sa 3 kašike maslinovog ulja. Peći u plehu povremeno protresajući na temperaturi od oko 200 C, oko pola sata. Za to vreme, posoliti i pobiberiti piletinu, pa je začiniti origanom.
Zapeći piletinu u tiganju, s obe strane, desetak minuta. Prebaciti piletinu na tanjir.
U tiganju otopiti puter na tihoj vatri, dodati beli luk da malo pobeli, pa sipati pileću supu i vino. Kad provri, dodati grašak, pa ravnomerno sipati preko krompira. Dodati piletinu, spuštajući komade tako da kožica bude gore. Peći u rerni 20-25 minuta, a poslednjih par minuta uključiti i gril da se piletina zapeče.
Napomena: za ovaj recept je najbolje korisiti batak i karabatak.
Sastojci:
- 800 gr belog krompira
- 800 gr piletine
- 4 kašike putera
- so, biber
- sušeni origano
- 4 čena belog luka
- 200 ml bistre pileće supe
- 50 ml belog vina
- 150 gr graška
- sok od pola limua
- peršun za dekoraciju
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)