Ne bacajte pare na kupovni, sami napravite BURITO ZA PONETI!
Želite lagani ručak koji vam neće oduzimati mnogo vremena za pripremu i koji možete nositi na posao? Na pravom ste mestu!
Ponekad nam se najjednostavniji obroci čine previše komplikovanim jer ne znamo kako da krenemo da ih pravimo, poput ovog vege burita. Lak je i jednostavan, a pun nutrijenata koji će vas zasititi.
Sastojci:
- jedna kašika maslinovog ulja
- 1 crvena paprika babura takođe iseckana
- 1 žuta paprika
- 3 češnja belog luka, smrvljena
- 1 konzerva belog pasulja, ispranog i proceđenog
- 1 kašika svežeg usitnjenog lista majčine dušice
- ½ male kašike aleve paprike
- 1 + ¼ male kašike soli
- 4 tortilje
Dodatak: gvakamole sos
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Okrenite kalup za mafine naopačke i stavite tortilju između njih kako bi dobile formu činije i pecite ih u rerni iji 20-25 minuta dok ne postanu zlatne i hrskave.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte sve sastojke osim pasulja, uz mešanje. Pržite dok povrće ne postane mekše (opko 8 minuta). Zatim dodajte pasulje i pržite sve još 2 minuta.
Dobijenu smesu podelite između četiri tortilje i prelijte gvakamole sosom.
Uživajte i prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)