Ne bacajte pare na kupovni, sami napravite BURITO ZA PONETI!
Želite lagani ručak koji vam neće oduzimati mnogo vremena za pripremu i koji možete nositi na posao? Na pravom ste mestu!
Foto: pixabay.comPonekad nam se najjednostavniji obroci čine previše komplikovanim jer ne znamo kako da krenemo da ih pravimo, poput ovog vege burita. Lak je i jednostavan, a pun nutrijenata koji će vas zasititi.
Sastojci:
- jedna kašika maslinovog ulja
- 1 crvena paprika babura takođe iseckana
- 1 žuta paprika
- 3 češnja belog luka, smrvljena
- 1 konzerva belog pasulja, ispranog i proceđenog
- 1 kašika svežeg usitnjenog lista majčine dušice
- ½ male kašike aleve paprike
- 1 + ¼ male kašike soli
- 4 tortilje
Dodatak: gvakamole sos
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Okrenite kalup za mafine naopačke i stavite tortilju između njih kako bi dobile formu činije i pecite ih u rerni iji 20-25 minuta dok ne postanu zlatne i hrskave.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte sve sastojke osim pasulja, uz mešanje. Pržite dok povrće ne postane mekše (opko 8 minuta). Zatim dodajte pasulje i pržite sve još 2 minuta.
Dobijenu smesu podelite između četiri tortilje i prelijte gvakamole sosom.
Uživajte i prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.

Komentari (0)